Nieuws & Social Media

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weeks ago
In verband met een kleine verbouwing zijn wij donderdag 19 januari om 14.00 uur gesloten ‼️
#bakkerijjackpoell #eerderdicht #werkzaamheden #zonnepanelenplaatsen

In verband met een kleine verbouwing zijn wij donderdag 19 januari om 14.00 uur gesloten ‼️
#bakkerijjackpoell #EERDERDICHT #werkzaamheden #zonnepanelenplaatsen
... See MoreSee Less

4 weeks ago
Maandag 2 januari genieten wij van een extra vrije dag, onze bakkerij is dinsdag 3 januari weer open! 
#bakkerijjackpoell #extravrijedag #bijkomenvandedrukte #dinsdagallesweernormaal #2023

Maandag 2 januari genieten wij van een extra vrije dag, onze bakkerij is dinsdag 3 januari weer open!
#bakkerijjackpoell #extravrijedag #bijkomenvandedrukte #dinsdagallesweernormaal #2023
... See MoreSee Less

4 weeks ago
We zijn er klaar voor tot zo 💪🏻 
#bakkerijjackpoell #oliebollenkraam #verserkanniet

We zijn er klaar voor tot zo 💪🏻
#bakkerijjackpoell #oliebollenkraam #verserkanniet
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Fijne jaarwisseling en een goed gezond 2023 met jullie heerlijke brood 🍞 oliebollen en alles bij jullie goed en lekker Toppers zijn jullie .👍

Heel veel succes 💪🏼

Voor jullie team de beste wensen en een gezond en gelukkig Nieuwjaar

Succes vandaag,op naar een mooi 2023.✨🥂

Het smaakt allemaal weer heerlijk 😍

Succes

Toppers 👌

Toppers!!! 💪🏼

Topteam 💪🏻

View more comments

4 weeks ago
Vanaf morgen bakken we weer verse oliebollen, krenten-oliebollen en appelbeignets 😋💪🏻🤩
#bakkerijjackpoell #verserkanniet #ambachtelijk #kannietontbreken #totmorgen #totovermorgen

Vanaf morgen bakken we weer verse oliebollen, krenten-oliebollen en appelbeignets 😋💪🏻🤩
#bakkerijjackpoell #verserkanniet #ambachtelijk #kannietontbreken #totmorgen #totovermorgen
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Show time voor Bartje

Vanaf hoelaat bakken/verkopen jullie de oliebollen?

Veel succes !

1 month ago
Namens Team Bakkerij Jack Poell hele fijne kerstdagen allemaal 🎄🎅🏼🤶🏻 🍰 🥖 ❤️. 
Let op dinsdag 27 december zijn wij gesloten!!!! 
Woensdag 28 december staan weer voor u klaar en beginnen we met de oliebollen voorbereidingen! Vers gebakken in de kraam voor de winkel op 30 en 31 december! #kerst #bakkerijjackpoell #paardaagjesvrij #opnaardeoliebollen

Namens Team Bakkerij Jack Poell hele fijne kerstdagen allemaal 🎄🎅🏼🤶🏻 🍰 🥖 ❤️.
Let op dinsdag 27 december zijn wij gesloten!!!!
Woensdag 28 december staan weer voor u klaar en beginnen we met de oliebollen voorbereidingen! Vers gebakken in de kraam voor de winkel op 30 en 31 december! #kerst #bakkerijjackpoell #paardaagjesvrij #opnaardeoliebollen
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

jullie ook fijne kerstdagen en een gezond en gezegend 2023 🎄✨️

Fijne dagen 🌲🧑‍🎄🌲en alle goeds voor 2023👌👌👌🎆

Heel fijne kerstdagen voor jullie!

Fijne kerstdagen en 'n gelukkig Nieuwjaar

View more comments

2 months ago
Hij ligt klaar voor u in de winkel onze bestellijst voor kerst 🎅🏼 🎄 #bakkerijjackpoell #kerst #besteloptijd #allesvooreengezelligekerst #ambachtelijk #eindhoven

Hij ligt klaar voor u in de winkel onze bestellijst voor kerst 🎅🏼 🎄 #bakkerijjackpoell #kerst #besteloptijd #allesvooreengezelligekerst #ambachtelijk #eindhoven ... See MoreSee Less

2 months ago
Hoe leuk om dit als relatie geschenk te krijgen! #bakkerijjackpoell #oliebollen #relatiegeschenkentip #totmaandag #vers #ambachtelijk

Hoe leuk om dit als relatie geschenk te krijgen! #bakkerijjackpoell #oliebollen #relatiegeschenkentip #totmaandag #vers #ambachtelijk ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Wauw super leuk

3 months ago
Oh, Kom Er Eens Kijken…
#sinterklaas #bakkerijjackpoell #veellekkersweerindewinkel

Oh, Kom Er Eens Kijken…
#sinterklaas #bakkerijjackpoell #veellekkersweerindewinkel
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Ziet er goed uit bakker Poell 😘

3 months ago

Tijdlijnfoto'sIn onze advertentie in het AD van vandaag stond dat er 47 winkels dicht zijn door de stijgende energiekosten. Deze afbeelding is gisteren gemaakt maar vrijwel meteen al verouderd: inmiddels zijn er 50 winkels bij ons bekend. Het stijgt hard.

Dit moet stoppen! De overheid moet inzien dat de huidige tegemoetkoming niet voldoet en moet nu tot actie komen. Energie is een basisvoorziening die voor iedereen bereikbaar en betaalbaar moet zijn. #noodklok #ambacht #ambachtelijkebakker
... See MoreSee Less

3 months ago
Het meeste brood bevat per boterham slechts 0,7 tot 1,2 gram suiker. Deze aanwezige suiker zit van nature in het meel van het graan. Ter vergelijking: de jam op een boterham bevat gemiddeld 18,6 gram suiker. Overigens maakt je lichaam geen onderscheid tussen toegevoegde suikers of suikers die van nature aanwezig zijn. Soms voegen bakkers suiker toe tijdens de bereiding van brood. In de meeste gevallen doen zij dit als voedsel voor de gist, die onmisbaar is tijdens het bakproces. De gist zet suiker om in gas en alcohol, waardoor het brood gaat rijzen. Het brood krijgt een groter volume en de suiker beïnvloedt de kleur van de korst. In het eindproduct is de toegevoegde suiker niet meer aanwezig. De gist heeft de suiker als het ware opgegeten. Ook van de gevormde alcohol blijft tijdens het bakproces niets over, omdat deze tijdens het bakproces door verhitting verdampt. Broodsoorten die iets meer suiker in de receptuur kunnen bevatten, zijn bijvoorbeeld witte bolletjes, een brioche of rozijnen- en krentenbrood.

Het meeste brood bevat per boterham slechts 0,7 tot 1,2 gram suiker. Deze aanwezige suiker zit van nature in het meel van het graan. Ter vergelijking: de jam op een boterham bevat gemiddeld 18,6 gram suiker. Overigens maakt je lichaam geen onderscheid tussen toegevoegde suikers of suikers die van nature aanwezig zijn. Soms voegen bakkers suiker toe tijdens de bereiding van brood. In de meeste gevallen doen zij dit als voedsel voor de gist, die onmisbaar is tijdens het bakproces. De gist zet suiker om in gas en alcohol, waardoor het brood gaat rijzen. Het brood krijgt een groter volume en de suiker beïnvloedt de kleur van de korst. In het eindproduct is de toegevoegde suiker niet meer aanwezig. De gist heeft de suiker als het ware opgegeten. Ook van de gevormde alcohol blijft tijdens het bakproces niets over, omdat deze tijdens het bakproces door verhitting verdampt. Broodsoorten die iets meer suiker in de receptuur kunnen bevatten, zijn bijvoorbeeld witte bolletjes, een brioche of rozijnen- en krentenbrood. ... See MoreSee Less

3 months ago
Had u zich zó verheugd op dat ene stukje chocola dat u speciaal had bewaard, is het bedekt met witte uitslag of spikkeltjes! Dat heeft niets te maken met de houdbaarheid, maar met temperatuurverschillen. Als de chocolade te warm is geweest, is het bestanddeel cacaoboter aan de oppervlakte gesmolten én weer afgekoeld. Als de chocolade te koud is geweest, is door condensvorming een klein beetje suiker opgelost en daarna weer gestold. Beide processen leiden tot kristallisatie, met als resultaat een witte uitslag. De chocolade is nog eetbaar, maar de structuur is korrelig geworden en de smaak verminderd. De chocolade lekkernijen van uw banketbakker zijn hiervoor minder gevoelig. Door voorkristallisatie (het ambachtelijke tempereren) zorgt de banketbakker dat suiker- en vetkristallen beter ingesloten raken. Hierdoor krijgt de chocolade tevens een mooie glans, krokante bite en geeft het een romig gevoel in de mond. Vakwerk!

Had u zich zó verheugd op dat ene stukje chocola dat u speciaal had bewaard, is het bedekt met witte uitslag of spikkeltjes! Dat heeft niets te maken met de houdbaarheid, maar met temperatuurverschillen. Als de chocolade te warm is geweest, is het bestanddeel cacaoboter aan de oppervlakte gesmolten én weer afgekoeld. Als de chocolade te koud is geweest, is door condensvorming een klein beetje suiker opgelost en daarna weer gestold. Beide processen leiden tot kristallisatie, met als resultaat een witte uitslag. De chocolade is nog eetbaar, maar de structuur is korrelig geworden en de smaak verminderd. De chocolade lekkernijen van uw banketbakker zijn hiervoor minder gevoelig. Door voorkristallisatie (het ambachtelijke tempereren) zorgt de banketbakker dat suiker- en vetkristallen beter ingesloten raken. Hierdoor krijgt de chocolade tevens een mooie glans, krokante bite en geeft het een romig gevoel in de mond. Vakwerk! ... See MoreSee Less

3 months ago
Wist je dat er - voor linkshandige mensen - speciale gebaksvorkjes te koop zijn waarvan het snijvlak rechts zit? 🍴

Wist je dat er - voor linkshandige mensen - speciale gebaksvorkjes te koop zijn waarvan het snijvlak rechts zit? 🍴 ... See MoreSee Less

3 months ago
Niets lekkerder dan de herfstvakantie vieren met een borrel! En daarbij kan een knapperig broodje natuurlijk niet ontbreken. Kom je langs?🥖😍

Niets lekkerder dan de herfstvakantie vieren met een borrel! En daarbij kan een knapperig broodje natuurlijk niet ontbreken. Kom je langs?🥖😍 ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Zekers zo lekker bij jullie .wel de moeite waard 👍😋

3 months ago
Zaterdag 22 oktober doven honderden ambachtelijk bakkers het licht in hun winkels, uit bezorgdheid en uit protest tegen de tot nog toe ontoereikende energie-compensatieregeling die het kabinet voorstelt. 
Het licht in de winkels wordt vervangen door kaarslicht. Een ‘fluwelen protest’ dat publieksvriendelijk is, maar wel een duidelijke boodschap uitstraalt richting consument en politiek, namelijk: het water staat vele ambachtelijke bakkers in Nederland tot boven de lippen.

#bakkerijjackpoell #broodinnood #bakkerij #regering #kabinet #energie #compensatieregeling #steundebakker

Zaterdag 22 oktober doven honderden ambachtelijk bakkers het licht in hun winkels, uit bezorgdheid en uit protest tegen de tot nog toe ontoereikende energie-compensatieregeling die het kabinet voorstelt.
Het licht in de winkels wordt vervangen door kaarslicht. Een ‘fluwelen protest’ dat publieksvriendelijk is, maar wel een duidelijke boodschap uitstraalt richting consument en politiek, namelijk: het water staat vele ambachtelijke bakkers in Nederland tot boven de lippen.

#bakkerijjackpoell #broodinnood #bakkerij #regering #kabinet #energie #compensatieregeling #steundebakker
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Mooie actie! Hopelijk komt er passende compensatie want zo gaat alle ambacht verloren!

3 months ago
Gluten zorgen voor de luchtige structuur van brood. Bij het maken van deeg is gliadine van belang voor de viscositeit ofwel rekbaarheid van het deeg. Glutenine bepaalt de elasticiteit of sterkte van het deeg. Een ambachtelijke bakker zoekt altijd naar de perfecte verhouding tussen viscositeit en elasticiteit. Hoe meer gluten het meel bevat, hoe steviger het product wordt. Bij het bakken van brood houden gluten de vrijkomende gasbelletjes in het deeg vast, waardoor brood kan rijzen. Vooral bij zwaardere broodsoorten zoals volkorenbrood of rozijnenbrood is dat belangrijk. Gluten vormen als het ware het ‘skelet’ van het brood; ze zijn dus erg belangrijk voor de structuur en stevigheid. Na het bakken zorgt het skelet van gluten ervoor dat het brood niet inzakt en zijn vorm behoudt. Gluten zitten overigens niet alleen in brood. Je vindt ze ook in beschuit, crackers, gebak, koek en muesli.

Gluten zorgen voor de luchtige structuur van brood. Bij het maken van deeg is gliadine van belang voor de viscositeit ofwel rekbaarheid van het deeg. Glutenine bepaalt de elasticiteit of sterkte van het deeg. Een ambachtelijke bakker zoekt altijd naar de perfecte verhouding tussen viscositeit en elasticiteit. Hoe meer gluten het meel bevat, hoe steviger het product wordt. Bij het bakken van brood houden gluten de vrijkomende gasbelletjes in het deeg vast, waardoor brood kan rijzen. Vooral bij zwaardere broodsoorten zoals volkorenbrood of rozijnenbrood is dat belangrijk. Gluten vormen als het ware het ‘skelet’ van het brood; ze zijn dus erg belangrijk voor de structuur en stevigheid. Na het bakken zorgt het skelet van gluten ervoor dat het brood niet inzakt en zijn vorm behoudt. Gluten zitten overigens niet alleen in brood. Je vindt ze ook in beschuit, crackers, gebak, koek en muesli. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Hoe doen jullie dat met glutenvrij brood

Meer berichten