Nieuws & Social Media

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Gele room wordt ook wel banketbakkersroom of crème pâtisserie genoemd. Het vormt de basis van veel producten in de banketbakkerij. Natuurlijk denk je bij gele room meteen aan tompouces of puddingbroodjes. Maar wist je dat wij het ook verwerken in bijvoorbeeld sloffenbodems, vruchtenvlaaitjes,  bananensoezen en chipolata?

Gele room wordt ook wel banketbakkersroom of crème pâtisserie genoemd. Het vormt de basis van veel producten in de banketbakkerij. Natuurlijk denk je bij gele room meteen aan tompouces of puddingbroodjes. Maar wist je dat wij het ook verwerken in bijvoorbeeld sloffenbodems, vruchtenvlaaitjes, bananensoezen en chipolata? ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Koken jullie de room zelf

Allemaal zo lekkerrrrr

Brood krijgt haar luchtige structuur door dat het deeg rijst. Bij normaal brood zorgt gist hiervoor, bij desembrood een natuurlijk gistmiddel: desem. Doordat de rijstijd van deeg met desem vele malen langer is, wordt het brood malser en voller van smaak. Ons desembrood is echt zo lekker! Proeven?

Brood krijgt haar luchtige structuur door dat het deeg rijst. Bij normaal brood zorgt gist hiervoor, bij desembrood een natuurlijk gistmiddel: desem. Doordat de rijstijd van deeg met desem vele malen langer is, wordt het brood malser en voller van smaak. Ons desembrood is echt zo lekker! Proeven? ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Dat donkere desembrood van jullie is overheerlijk!

Kom het gauw eens proberen !!

Brood staat in huishoudens na zuivelproducten op de tweede plaats van meest verspilde voedingsmiddelen in Nederland. Gelukkig zijn er heel veel heerlijke recepten waardoor je je oude brood niet hoeft weg te gooien maar gewoon kan hergebruiken. Vandaag hebben we een heerlijk recept voor broodcroutons!

Ingrediënten:

- half gesneden witbrood of maïsbrood

- 4 teentjes knoflook

- olijfolie

- zeezout

Bereidingswijze:

Het geheim van de ultieme crouton is de knoflookolie als basis. Neem hiervoor een flesje olijfolie en voeg daar ruim geperste knoflook aan toe. Laat dit bij voorkeur enkele dagen staan, zodat de knoflooksmaak goed in de olie trekt. Dit gaat sneller wanneer je de fles een paar keer in warm water zet. Neem een scheut van de knoflookolie en meng dat met één van de smaakmakers. Snijd het brood in kleine blokjes of driehoekjes en besprenkel deze met de olie. Meng goed door. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede ovenschaal of bakplaat. Verwarm de oven tot 180°C en bak de croutons in de oven goudbruin gedurende 5 tot 7 minuten. Blijf erbij, zodat ze niet te donker worden. Bewaren kan enkele dagen in een goed afgesloten pot. Wanneer je de croutons versnippert, heb je paneermeel.

Smaakmakers:

- Red Curry croutons: rode currypasta

- Pesto croutons: pestopasta

- Paprika croutons: paprikapoeder

- Kerrie croutons: kerriepoeder

- Specerijen croutons: vras el hanout kruiden

- Dille croutons: gedroogde dille

Voeg altijd 1 tl toe aan de basisolie!

Brood staat in huishoudens na zuivelproducten op de tweede plaats van meest verspilde voedingsmiddelen in Nederland. Gelukkig zijn er heel veel heerlijke recepten waardoor je je oude brood niet hoeft weg te gooien maar gewoon kan hergebruiken. Vandaag hebben we een heerlijk recept voor broodcroutons!

Ingrediënten:

- half gesneden witbrood of maïsbrood

- 4 teentjes knoflook

- olijfolie

- zeezout

Bereidingswijze:

Het geheim van de ultieme crouton is de knoflookolie als basis. Neem hiervoor een flesje olijfolie en voeg daar ruim geperste knoflook aan toe. Laat dit bij voorkeur enkele dagen staan, zodat de knoflooksmaak goed in de olie trekt. Dit gaat sneller wanneer je de fles een paar keer in warm water zet. Neem een scheut van de knoflookolie en meng dat met één van de smaakmakers. Snijd het brood in kleine blokjes of driehoekjes en besprenkel deze met de olie. Meng goed door. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede ovenschaal of bakplaat. Verwarm de oven tot 180°C en bak de croutons in de oven goudbruin gedurende 5 tot 7 minuten. Blijf erbij, zodat ze niet te donker worden. Bewaren kan enkele dagen in een goed afgesloten pot. Wanneer je de croutons versnippert, heb je paneermeel.

Smaakmakers:

- Red Curry croutons: rode currypasta

- Pesto croutons: pestopasta

- Paprika croutons: paprikapoeder

- Kerrie croutons: kerriepoeder

- Specerijen croutons: vras el hanout kruiden

- Dille croutons: gedroogde dille

Voeg altijd 1 tl toe aan de basisolie!
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Wij hebben nooit geen oud brood eten alles op. Croutons vind ik wel lekker,hetzelfde recept gebruik ik wel eens bij vers stokbrood, heerlijk bij de soep en salade.

Tijgerbrood dankt zijn naam aan de bovenste korst, die wel wat weg heeft van een tijgervel. In werkelijkheid lijkt het patroon overigens meer op dat van een luipaardvel. De bakker bakt tijgerbrood in een witte, tarwe en volkoren variant. Zodra het deegstuk bijna volledig is gerezen, wordt er een dun laagje pap op het deeg aangebracht. Dit is meestal van rijstebloem gemaakt. Doordat rijstebloem geen gluten bevat, rekt het niet mee met het deeg tijdens het rijzen. Hierdoor gaat het laagje tijgerpap scheuren en ontstaat de karakteristieke, krokante korst. De mate van scheuren kan worden geregeld door de dikte van de pap.

Tijgerbrood dankt zijn naam aan de bovenste korst, die wel wat weg heeft van een tijgervel. In werkelijkheid lijkt het patroon overigens meer op dat van een luipaardvel. De bakker bakt tijgerbrood in een witte, tarwe en volkoren variant. Zodra het deegstuk bijna volledig is gerezen, wordt er een dun laagje pap op het deeg aangebracht. Dit is meestal van rijstebloem gemaakt. Doordat rijstebloem geen gluten bevat, rekt het niet mee met het deeg tijdens het rijzen. Hierdoor gaat het laagje tijgerpap scheuren en ontstaat de karakteristieke, krokante korst. De mate van scheuren kan worden geregeld door de dikte van de pap. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

En lekkerrrrr

Lekker brood 🍞 bij jullie !!😋

2 weeks ago
Hoe lekker zien deze kaneelvingers eruit? Goed nieuws: je maakt ze in een handomdraai zelf!👩‍🍳👨‍🍳

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 sneetjes rozijnenbrood
- 1 ei
- 1 eetlepel suiker
- ½ eetlepel kaneel
- 125 ml melk
- 15 gram boter

Bereidingswijze:
Snijd de sneetjes brood elk in drie lange repen. Klop in een diep bord het ei los met suiker, kaneel en melk. Wentel de repen brood erdoor en laat ze in het mengsel liggen tot al het vocht is opgezogen. Verhit 15 gram boter in een koekenpan met anti­aanbaklaag en bak de kaneelvingers in 2-3 minuten knapperig bruin. Keer ze halverwege.

Hoe lekker zien deze kaneelvingers eruit? Goed nieuws: je maakt ze in een handomdraai zelf!👩‍🍳👨‍🍳

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 sneetjes rozijnenbrood
- 1 ei
- 1 eetlepel suiker
- ½ eetlepel kaneel
- 125 ml melk
- 15 gram boter

Bereidingswijze:
Snijd de sneetjes brood elk in drie lange repen. Klop in een diep bord het ei los met suiker, kaneel en melk. Wentel de repen brood erdoor en laat ze in het mengsel liggen tot al het vocht is opgezogen. Verhit 15 gram boter in een koekenpan met anti­aanbaklaag en bak de kaneelvingers in 2-3 minuten knapperig bruin. Keer ze halverwege.
... See MoreSee Less

2 weeks ago

... See MoreSee Less

2 weeks ago
‼️ WIJ LUIDEN DE NOODKLOK ‼️ 
Laat ons doen waar wij goed in zijn: Lekkere producten maken 🍞 🥖 🥐 🍰 🎂 
Door constant stijgende kosten, wordt het ambachtelijke bakkers bijna onmogelijk gemaakt!
Daardoor deze oproep vanuit de Ambachtelijke Bakkers 
#noodklok #stijgendekosten #stijgendegrondstoffen #stijgendeenergieprijzen #denhaag #nvob #ambachtelijkebakker

‼️ WIJ LUIDEN DE NOODKLOK ‼️
Laat ons doen waar wij goed in zijn: Lekkere producten maken 🍞 🥖 🥐 🍰 🎂
Door constant stijgende kosten, wordt het ambachtelijke bakkers bijna onmogelijk gemaakt!
Daardoor deze oproep vanuit de Ambachtelijke Bakkers
#noodklok #stijgendekosten #stijgendegrondstoffen #stijgendeenergieprijzen #denhaag #nvob #ambachtelijkebakker
... See MoreSee Less

2 weeks ago
Tarwe eten we als mensheid al zeker tienduizend jaar. Toch staat in een aantal bestsellers over voeding dat we deze gezonde graansoort beter links kunnen laten liggen. Tarwe zou ons namelijk dik, moe en ziek maken. Mede hierdoor heeft de ouderwetse graansoort spelt opnieuw zijn intrede gedaan in Nederlandse bakkerijen. Is spelt beter voor je lijf dan tarwe? Tarwe is de meest verbouwde graansoort ter wereld. Het is nauw verwant aan spelt, veel meer dan aan andere graansoorten zoals rogge, haver en maïs. Sterker nog, spelt ís een tarwesoort. Formeel wordt er onderscheid gemaakt tussen broodtarwe en spelttarwe. Over het algemeen genomen blijkt uit de meeste studies dat de voedingswaarde van spelt en tarwe nauwelijks verschilt. Tarwe is dus helemaal niet slecht voor je!

Tarwe eten we als mensheid al zeker tienduizend jaar. Toch staat in een aantal bestsellers over voeding dat we deze gezonde graansoort beter links kunnen laten liggen. Tarwe zou ons namelijk dik, moe en ziek maken. Mede hierdoor heeft de ouderwetse graansoort spelt opnieuw zijn intrede gedaan in Nederlandse bakkerijen. Is spelt beter voor je lijf dan tarwe? Tarwe is de meest verbouwde graansoort ter wereld. Het is nauw verwant aan spelt, veel meer dan aan andere graansoorten zoals rogge, haver en maïs. Sterker nog, spelt ís een tarwesoort. Formeel wordt er onderscheid gemaakt tussen broodtarwe en spelttarwe. Over het algemeen genomen blijkt uit de meeste studies dat de voedingswaarde van spelt en tarwe nauwelijks verschilt. Tarwe is dus helemaal niet slecht voor je! ... See MoreSee Less

2 weeks ago
Klopt het dat brood gezonder is wanneer het donkerder is? Het hoofdingrediënt van brood is graan, zoals tarwe, rogge, haver, spelt, gerst of mais. Als na het malen alle onderdelen van de graankorrel worden gebruikt, komen ook alle voedingsstoffen in het brood terecht, waaronder vezels, vitamines en mineralen. De twee meest voedzame deeltjes van de korrel, de zemels en de kiemen, maken het brood donkerder van kleur. Logisch dat vroeger het ezelsbruggetje ‘Hoe donkerder het brood, hoe gezonder’ is bedacht. Tegenwoordig gaat deze stelling niet meer op. Soms voegen wij namelijk moutmeel of gekarameliseerde suiker toe aan ons brood. Hierdoor krijgt het een specifieke smaak, maar bovendien een donkere kleur. Conclusie: de kleur zegt niets over de voedingswaarde van een brood, de ingrediënten doen dit wel.

Klopt het dat brood gezonder is wanneer het donkerder is? Het hoofdingrediënt van brood is graan, zoals tarwe, rogge, haver, spelt, gerst of mais. Als na het malen alle onderdelen van de graankorrel worden gebruikt, komen ook alle voedingsstoffen in het brood terecht, waaronder vezels, vitamines en mineralen. De twee meest voedzame deeltjes van de korrel, de zemels en de kiemen, maken het brood donkerder van kleur. Logisch dat vroeger het ezelsbruggetje ‘Hoe donkerder het brood, hoe gezonder’ is bedacht. Tegenwoordig gaat deze stelling niet meer op. Soms voegen wij namelijk moutmeel of gekarameliseerde suiker toe aan ons brood. Hierdoor krijgt het een specifieke smaak, maar bovendien een donkere kleur. Conclusie: de kleur zegt niets over de voedingswaarde van een brood, de ingrediënten doen dit wel. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden gekleurd brood is niet gezonder. Ik vind het niet lekker.

3 weeks ago
Fun fact! Wist je dat je van chocola geen puistjes kan krijgen en van hele pure chocola zelfs gezonde antioxidanten binnenkrijgt? Neem vandaag dus zeker een extra stukje op deze Internationale dag van de chocola 🍫🍫😉

Fun fact! Wist je dat je van chocola geen puistjes kan krijgen en van hele pure chocola zelfs gezonde antioxidanten binnenkrijgt? Neem vandaag dus zeker een extra stukje op deze Internationale dag van de chocola 🍫🍫😉 ... See MoreSee Less

3 weeks ago
Heb je iedere ochtend minder tijd dan je zou willen om te ontbijten? Zorg voor een goede planning! Dek ’s avonds alvast de tafel, zodat je gezellig met elkaar de dag kunt starten. Neem de avond van tevoren ook de tijd om eventueel alvast iets voor te bereiden. Haal bijvoorbeeld diepvriesfruit uit de vriezer of bak een paar pannenkoeken, die je de volgende ochtend koud kunt eten. En sta op tijd op. Een ontbijt is de beste start van de dag die je jezelf kunt geven!

Heb je iedere ochtend minder tijd dan je zou willen om te ontbijten? Zorg voor een goede planning! Dek ’s avonds alvast de tafel, zodat je gezellig met elkaar de dag kunt starten. Neem de avond van tevoren ook de tijd om eventueel alvast iets voor te bereiden. Haal bijvoorbeeld diepvriesfruit uit de vriezer of bak een paar pannenkoeken, die je de volgende ochtend koud kunt eten. En sta op tijd op. Een ontbijt is de beste start van de dag die je jezelf kunt geven! ... See MoreSee Less

3 weeks ago
Een Brabants worstenbroodje is een langwerpig, rond broodje van ongeveer vijftien centimeter lang dat is gemaakt van luxe witbrooddeeg en wordt gevuld met gehakt. Het broodje kan zowel koud als warm worden gegeten. Ooit is het product ontstaan als vervanger van het in heel Nederland bekende saucijzenbroodje. Witbrooddeeg is goedkoper dan het korstdeeg waarvan saucijzenbroodjes worden gemaakt. Zo kon toch iedereen genieten van een broodje met worst. Ook wordt gezegd dat het worstenbroodje is ontstaan om vlees te conserveren. Door het te bakken in een broodje, bleef vlees langer houdbaar.

Een Brabants worstenbroodje is een langwerpig, rond broodje van ongeveer vijftien centimeter lang dat is gemaakt van luxe witbrooddeeg en wordt gevuld met gehakt. Het broodje kan zowel koud als warm worden gegeten. Ooit is het product ontstaan als vervanger van het in heel Nederland bekende saucijzenbroodje. Witbrooddeeg is goedkoper dan het korstdeeg waarvan saucijzenbroodjes worden gemaakt. Zo kon toch iedereen genieten van een broodje met worst. Ook wordt gezegd dat het worstenbroodje is ontstaan om vlees te conserveren. Door het te bakken in een broodje, bleef vlees langer houdbaar. ... See MoreSee Less

4 weeks ago
Het is vandaag duurzame dinsdag! Hoe wij ons kunnen inzetten voor een duurzamere wereld? Minder plastic! Neem vooral je eigen (papieren) zak mee naar onze bakkerij waar wij je brood in kunnen doen. Zo kunnen we samen ons plastic gebruik verminderen. ♻

Het is vandaag duurzame dinsdag! Hoe wij ons kunnen inzetten voor een duurzamere wereld? Minder plastic! Neem vooral je eigen (papieren) zak mee naar onze bakkerij waar wij je brood in kunnen doen. Zo kunnen we samen ons plastic gebruik verminderen. ♻ ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Heel goed maar hoe moet het met gesneden brood. ?

4 weeks ago
Tijd voor de GrandPrix van Zandvoort! Wist je dat het snelste rondje ooit in Zandvoort door Max Verstappen is gereden? Dit gebeurde tijdens een demonstratieronde in 2017 in een tijd van 1,19.511. Wat denken jullie? Zet Max vandaag ook de snelste tijd neer? 🏎🥳

Tijd voor de GrandPrix van Zandvoort! Wist je dat het snelste rondje ooit in Zandvoort door Max Verstappen is gereden? Dit gebeurde tijdens een demonstratieronde in 2017 in een tijd van 1,19.511. Wat denken jullie? Zet Max vandaag ook de snelste tijd neer? 🏎🥳 ... See MoreSee Less

Meer berichten